فهرست مطالب

مطالعات مدیریت گردشگری - پیاپی 24 (زمستان 1392)

نشریه مطالعات مدیریت گردشگری
پیاپی 24 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا فرزین، امیر افسر، تقی اکبرپور، علی اکبرپور صفحه 1

    صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پاک و اشتغالزا، در سال های اخیر جزء درآمدزاترین صنایع جهان بوده و همواره مورد توجه سیاست ها و برنامه های توسعه گرانه می باشد. دولت ها و بخش های خصوصی در سطوح کلان تا خرد جهت توسعه و بقاء در بخش گردشگری نیازمند پیش بینی تقاضا در این بخش می باشند. هر چند که اکثر مطالعات انجام گرفته جهت پیش بینی تقاضا در گردشگری از روش های کمی استفاده کرده اند ولی رویکردها و روش های کمی و کیفی گوناگونی برای این امر پیشنهاد و استفاده شده اند. در مطالعات پیشین به ویژه با توجه به معرفی نسبتا جدید رویکردهای شبکه های عصبی و شبکه های عصبی فازی، روش های هوش مصنوعی، کمتر در پیش بینی در بخش گردشگری مورد استفاده قرار گرفته اند.مطالعه حاضر قصد دارد میزان تقاضای گردشگری ورودی به ایران را از طریق مدل پیشنهادی شبکه های عصبی فازی پیش بینی کند و صحت و دقت عملکرد این روش را با روش ARIMA مقایسه کند. این مطالعه پس از تعیین و اولویت بندی مهمترین عوامل تاثیرگذار بر تابع تقاضای گردشگری ورودی به ایران و تعیین معماری شبکه های عصبی فازی به این نتیجه دست یافت که در تمامی معیارهای ارزیابی عملکرد پیش بینی، روش مدل شبکه های عصبی فازی بر ARIMA برتری دارد.

    کلیدواژگان: پیش بینی تقاضا، گردشگری ورودی، شبکه های عصبی مصنوعی، شبکه های عصبی فازی
  • ابوالفضل تاجزاده نمین، فاطمه اسمعیل مشرفی* صفحه 35
    مسئله اصلی در این تحقیق، اولویت بندی مولفه های ارزش ویژه برند درمقصد گردشگری از دیدگاه گردشگران داخلی بوده است.ارزش ویژه برند مقصد گردشگری عبارت است از مجموع دارایی ها(یا بدهی های) برند در رابطه با نام و سمبل مقصد گردشگری که موجب تغییراتی در ارزش خدمات و تجاربی که در آنجا فراهم می شود می گردد.در تحقیق حاضر، ارزش ویژه برند مقصد گردشگری شهرستان رامسر با استفاده از مدل)کونکنیک و روزیر، 2009)مورد ارزیابی قرار گرفته است. این تحقیق به روش پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شده است.جامعه آماری، شامل گردشگرانی است که در دوره زمانی نوروز سال 1392 در مکان های تجمع گردشگران در دسترس بودند.برای تجزیه و تحلیل نتایج از روش های آماری تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است.نتایج حاصل از این تحقیق نشان داده است که علاوه بر تصویر برند، وفاداری به برند، کیفیت ادراک شده و آگاهی به برند مقصد گردشگری نیز به صورت مستقیم بر ارزش ویژه برند شهرستان رامسر تاثیر دارند و از نظر اهمیت، وفاداری به برند مهم ترین عامل تاثیر گذاری شناخته شده است.
    کلیدواژگان: آگاهی از برند، وفاداری به برند، تصویر ذهنی برند، کیفیت ادراک شده، ارزش ویژه
  • محمود ضیائی، علی اکبر امین بیدختی، فاطمه قربانی* صفحه 59
    جامعه ی محلی در توسعه ی پایدار گردشگری نقش مهم و اساسی را ایفا می نماید از این رو، مشارکت جامعه ی محلی به مثابه ییکی از ارکان توسعه پایدار در توسعه ی گردشگری ضروری است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ظرفیت جامعه ی محلی در منطقه نمونه گردشگری پاسارگاد برای پاسخگویی به این سوال شکل گرفته است که ظرفیت جوامع محلی در منطقه مذکور برای توسعه پایدار گردشگری در چه وضعیتی است؟ این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش تحقیق در زمره ی تحقیقات توصیفی- پیمایشی قرار می گیرد. همچنین برحسب ماهیت داده ها از نوع تحقیقات کمی است. جامعه ی آماری این تحقیق کلیه کارشناسان مرتبط با حوزه ی گردشگری منطقه نمونه گردشگری پاسارگاد و کلیه ی رهبران محلی بخش پاسارگاد در نیمه ی دوم سال 1391 هستند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته است که پس از تایید روایی و پایایی، با بهره گیری از روش نمونه گیری احتمالی طبقه بندی شده، در دی ماه 1391 به تعداد 68 عدد توزیع گردیده و پس از جمع آوری داده ها، از آزمون میانگینیک جامعه جهت پاسخگویی به فرضیه اصلی و فرضیات فرعی تحقیق استفاده شده است. مطابق با نتایج این آزمون، تمامی فرضیات اصلی و فرعی به استثنای فرضیه مربوط به مولفه تعهد تایید شدند که می توان گفت ظرفیت جوامع محلی پیرامون منطقه نمونه گردشگری پاسارگاد برای توسعه پایدار گردشگری در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و کمتر از حد متوسط می باشد. لذا ظرفیت سازی و ایجاد بستر مناسب جهت نیل به توسعه پایدار گردشگری در بخش پاسارگاد و جوامع محلی پیرامون آن ضروری است.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار گردشگری، مشارکت جامعه محلی، ظرفیت سازی، منطقه نمونه
  • سید مجتبی محمودزاده، مریم صداقت* صفحه 89
    هدف مقاله حاضر بررسی و تبین مدیریت دانش و رابطه آن با عملکرد سازمانی درصنعت هتلداری می باشد. دانش با ارزش ترین و استراتژیک ترین منبع برای هتل ها و عملکرد سازمانی نیز از اجزای کلیدی دست یابی به موفقیت و برتری آنها می باشد. بنابراین شناخت رابطه آنها حائز اهمیت می باشد. در این پژوهش برای مدیریت دانش از مدل عمومی دانش و برای ارزیابی عملکرد از مدل EFQM استفاده شده است.متغیرهای مستقل این پژوهش شامل: مدیریت دانش، خلق دانش، ذخیره دانش، تسهیم دانش و بکارگیری دانش و متغیرهای وابسته شامل: عملکرد سازمانی، نتایج مشتریان، نتایج کارکنان، نتایج جامعه و نتایج کلیدی عملکرد می باشد. روش تحقیق، توصیفی و ازنوع پیمایشی است. جامعه آماری 140 مدیرو سرپرست ارشد بخش های مختلف هتل های 4 و 5 بوده اند که ازبین آنها 103 نفر به عنوان نمونه دردسترس انتخاب گردید.ابزار به کار رفته دراین پژوهش دو پرسش نامه می باشد که بر اساس طیف لیکرت می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها در دوسطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و بررسی رابطه بین مدیریت دانش و عملکردسازمانی از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و رگرسیون خطی استفاده شد.یافته های تحقیق موید الگوی مفهومی پیشنهادی تحقیق است. یافته های پژوهش نشان داد که بیشترین همبستگی میان رابطه مدیریت دانش و نتایج کارکنان و بکارگیری دانش و عملکرد سازمانی می باشد و متغیر مدیریت دانش بر نتایج مشتریان، نتایج کارکنان، نتایج جامعه و نتایج کلیدی عملکرد تاثیر مستقیم و معناداری داردو هم چنین متغیرهای خلق دانش، ذخیره دانش، تسهیم دانش و بکارگیری دانش بر عملکردسازمانی تاثیر مستقیم و معنادار دارد. درمجموع از تجزیه و تحلیل داده های پژوهش می توان نتیجه گرفت مدیریت دانش با تاثیر خود برروی هتل ها منجر به بهبود عملکرد سازمانی آنها می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، عملکرد سازمانی، مدل EFQM، هتل های 4 و 5 ستاره شهر تهران
  • سولماز سیدموسوی* صفحه 121
    بدون شک ریشه هر استراتژی بازاریابی موفق در بخش بندی صحیح بازار مورد نظر قرار دارد، صنعت گردشگری نیز از این قاعده مستثنا نیست. علی رغم اینکه طبیعت گردی تبدیل به یکی از گونه های اصلی صنعت گردشگری شده، اما بسیاری از ویژگی های این بازار مهم در کشورمان ایران همچنان ناشناخته باقی مانده است. با در نظر گرفتن فاصله میان بازار فعلی طبیعت گردی و توانایی های بالقوه آن در ایران، بکارگیری راهبردهای صحیح برای توسعه طبیعت گردی منوط به شناخت بیشتر خصوصیات بخش های موجود در آن است. هدف از انجام این تحقیق، ضمن درک انگیزه گردشگران، شناسایی بخش های موجود در مقوله طبیعت گردی بود. در این راستا با اتخاذ یک رویکرد دو مرحله ای بازار طبیعت گردی داخلی بر مبنای انگیزه بخش بندی و ویژگی های آن شناسایی شد و پیشنهادات کاربردی در زمینه بازاریابی به تفکیک خوشه ها ارائه گردید. جامعه آماری تحقیق، طبیعتگردان داخلی بازدیدکننده از منطقه الموت بودند. روش نمونه گیری، نمونه گیری در دسترس بود و در مجموع 246 پرسشنامه معتبر مورد تحلیل قرار گرفت. در مرحله نخست و پس از انجام تحلیل خوشه ایبر مبنای انگیزه، سه خوشه استخراج شد: خوشه های طبیعت گردان واقعی، حرفه ای ها و وقت گذران ها. در مرحله بعد، برای بررسی گرایش افراد در خوشه های مذکور به ابعاد طبیعت مداری و انسان مداری از تحلیل ممیزی (آنالیز تشخیصی) استفاده شد. در مجموع نتایج حاصل از تحلیل ممیزی نشان داد که با اطمینان 95 % عضویت افراد در خوشه های مذکور تاثیری بر گرایش آنها به ابعاد طبیعت مداری و یا انسان مداری نداشته است.تمامی عملیات فوق الذ کر با استفاده ازنرم افزارهای لیزرل 8/72 و 19 SPSS تحت ویندوز انجام پذیرفت.
    کلیدواژگان: طبیعت گردی، بخش بندی بازار، انگیزه سفر، منطقه الموت
  • حدیث شاه حسینی* صفحه 145
    تحقیق حاضر با هدف سنجش انگیزه ها و میزان رضایت طبیعت گردها از سفر به قشم و بازدید از منطقه ژئوپارک قشم و عوامل موثر بر میزان رضایت طبیعت گردها اجرا شده است. برای انجام پژوهش حاضر نیز تلفیقی از روش های کیفی و کمی مورد استفاده قرار گرفته است. در بخش کیفی پژوهش، 20 مصاحبه با طبیعت گردهایی که از منطقه قشم بازدید کرده بودند انجام شد. داده های کیفی حاصل از بررسی انگیزه ها و میزان رضایت طبیعت گردها از طریق روش مردم نگارانه تحلیل شد. از این مصاحبه ها برای بررسی انگیزه ها و میزان رضایت طبیعت گردها در بخش پیمایشی استفاده گردید. در بخش کمی تحقیق برای مطالعه انگیزه ها و عوامل موثر بر میزان رضایت طبیعت گردها از سفر به قشم از نظریه های جذب- انگیزشی، نظریه کرامپتون، نظریه انتظار-عدم تایید، نظریه مبادله، نظریه پارسنز، هویت اجتماعی و وابستگی رسانه ای استفاده شده است. در بخش پیمایشی تحقیق، از تکنیک پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. 200 پرسشنامه توسط طبیعت گردهایی که از جزیره قشم بازدید کردند تکمیل شد. شیوه نمونه گیری در هر دو بخش، نمونه گیری هدفمند است. محقق برای جمع آوری داده های کیفی و کمی دو بار به منطقه قشم سفر کرده و علاوه بر انجام مصاحبه ها و تکمیل پرسشنامه با مسئولین ذیربط در منطقه نیز مصاحبه هایی انجام داده است. نتایج هر دو تحقیق کمی و کیفی گویای آن است که بازدید از مناظر طبیعی قشم، مهم ترین انگیزه آنان از سفر به قشم است. بیشتر افراد، درجه رضایت مندی بالایی از سفر خود به منطقه قشم دارند، به ویژه کسانی که با انگیزه بازدید از جذابیتهای طبیعی به قشم سفر کرده اند. یافته های تحقیق حاکی از آن است که انگیزه بازدید از جذابیتهای طبیعی، انگیزه انجام فعالیتهای اکوتوریستی، مدت زمان اقامت طبیعت گردها در قشم و تحصیلات طبیعت گردها عواملی است که بر میزان رضایت آنان تاثیرگذار هستند.
    کلیدواژگان: طبیعت گردها، انگیزه، رفتار مسافرتی، رضایت، ژئوپارک قشم
  • زین العابدین رحمانی، محمد مهدی پرهیزگار، محمدتقی امینی، یزدان شیرمحمدی* صفحه 183
    در این تحقیق هفت عامل اصلی اثرگذار بر اجرای سیاست های گردشگری شناسایی شده است. که عبارتند از: 1- تدوین هدف و سیاست های گردشگری 2- عوامل حقوقی و سیاسی اثرگذار بر اجرای سیاست های گردشگری 3- عوامل مربوط به ویژگی های رفتاری و شخصیتی مجریان 4- عوامل مربوط به تخصص و مهارت مجریان 5- عوامل مربوط به بازیگران سیاست های گردشگری 6- عوامل مربوط به نظام اداری و بوروکراسی اثرگذار بر اجرای سیاست های گردشگری 7- عوامل مربوط به منابع و ابزارهای اثرگذار بر اجرای سیاست های گردشگری. همچنین مولفه های هر کدام از موارد فوق مورد شناسایی و تحلیل قرار گرفته، که در مدل ارائه شده است. این تحقیق از نظر هدف بنیادی محسوب می شود و از نظر روش جزء تحقیقات پیمایشی می باشد. جهت مشخص نمودن عوامل اثر گذار بر اجرای سیاست های گردشگری از 4 دور دلفی استفاده شده است. تعداد اعضای گروه دلفی 30 نفر می باشد. جهت سنجش اثرگذاری هر یک از متغیرها بر اجرای سیاست های گردشگری از آزمون تحلیل عاملی در نرم افزار لیزرل استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که هفت عامل فوق و زیرمجموعه های آن بر اجرای سیاست های گردشگری اثر مثبتی دارند.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری گردشگری، رفتار و شخصیت مجریان، مهارت مجریان، بازیگران سیاست گذاری، نظام اداریوبورکراسی، ابزارهای سیاست گذاری
  • اسماعیل رجبی، حمیدرضا عسگری ده آبادی*، روح الله کاظمی صفحه 209
    یکی از گزینه های دولتها برای ارتقاء کیفیت خدمات و دگرگونی آن، بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات و دولت الکترونیک می باشد. کانال و رسانه ی اصلی ارائه ی خدمات الکترونیک نیز همان وب سایت سازمان است که تمامی خدمات از آن طریق ارائه می شود. در این جاست که دیگر سنجش کیفیت خدمات سازمان از محیط فیزیکی و ساختمان سازمان بیرون می آید و وارد دنیای وب سایت ها یعنی دنیای مجازی می شود. بنابراین با این تغییر بزرگ در شیوه ارائه خدمات قاعدتا شیوهی سنجش آن هم تغییر می کند و شاخص های جدیدی برای سنجش و ارزیابی این نوع از خدمات مورد نیاز می باشد. در این پژوهش بدنبال بررسی عواملی هستیم که بر رضایت مشتریان (یا همان مسافران) از خدمات الکترونیکی پایانه های مسافربری اثر دارند. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. سپس در ادامه، با استفاده از روش های تحلیلعاملی و معادلات ساختاری به بررسی اعتبار مدل و آزمون فرضیات پرداخته شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که کارکردگرایی، قابلیت استفاده و قابلیت تعاملی خدمات الکترونیکی پایانه های مسافربری بر رضایت مشتریان از این خدمات اثر دارد و این رضایت نیز نهایتا، بر قصد استفاده مشتریان از خدمات الکترونیکی اثرگذار است.
    کلیدواژگان: خدمات الکترونیک، کارکردگرایی، قابلیت استفاده، قابلیت تعامل، رضایت مشتری
|
  • Mohammad Reza Farzin, Amir Afsar, Taghi Akbarpour, Ali Akbarpour Page 1

    Tourism, as a clean and high employment generating industry, has been amongst the world’s top income generating industries and received a great deal of attention during the recent decades by development policies and programs.Needless to say, governments and private sectors in at macro and micro levels need to forecast the demand in tourism to survive and develop. Various quantitative and qualitative methods have been suggested in forecasting tourism demand in the literature so far, most of them focusing on quantitative methods, but with the quite recent advent of artificial neural networks and fuzzy neural networks methods, few studies have employed artificial intelligence methods in tourism demand modeling and forecasting.This study intends to forecast Iran’s inbound tourism demand using a suggestive model of fuzzy neural networks and compare its accuracy with ARIMA method. After identification and prioritization of the most significant determinants of Iran’s tourism demand function, and identification of the architecture for the fuzzy neural networks model, the study concludes that thismethod excels over ARIMA in all theperformance forecasting assessment criteria.

    Keywords: demand forecasting, in, bound tourism, artificial neural networks, fuzzy neural networks methods
  • A.Tajzadeh Namin, Fatemeh Esmaeil Mosharafi* Page 35
    This research is focused on the prioritization of the brand equity components from the domestic tourists’ perspectives.The brand equity of tourism destination is defined as total properties (or debts) of the brand in relation with name and symbol of the destination that makes changes in the value of services and experiences acquired there. In the present study, the brand equity of Ramsar Towship destination was evaluated using Konknik and Ruzir model. This research is a questionnaire based survey. Statistical population consists of tourists who were accessible in the tourists’ gathering places, in the 1392 New Year holiday period. Confirmatory factor analysis is employed for analysis of the data. The results demonstrated that in addition to brand image, brand loyalty, perceived quality and brand awareness, directly affect the brand equity in Ramsar. In terms of importance, brand loyalty is considered the most effective factor.
    Keywords: brand awareness, brand loyalty, brand image, perceived quality, brand equity of Ramsar Township
  • Mahmood Ziaee, Aliakbar Aminbeidokhti, Fatemeh Ghorbani* Page 59
    Tourism relies heavily on visitors and tourist spots; hence, it cannot exist out of a community. As a result, tourism and local communities should be attended equally at once, and based upon sustainable tourism principles, considerations should be taken to practice empowerment and distribution of power in related communities. Therefore, current research is about to assess the capacity attributes of the local communities neighboring the Pasargadae Special Tourism Area, and seek out the answer to the following question: How much is the capacity of the aforesaid local communities, for sustainable development of tourism? The statistical population of the current study included all the related official and non-official scholars, authorities and local leaders of Pasargadae district in the second half of 2012. The survey instrument was a questionnaire developed by the researchers. After the reliability and validity of the questions were confirmed, by reckoning the sample size through the Cochran’s formula, a total of 68 questionnaires were distributed in the January of 2012, using stratified random sampling method. In order to answer the research questions, tests such as the Population Mean were performed. According to the resulting outcome, the condition of local communities’ capacity for sustainable tourism development is not approvable and is even lower than the average level.
    Keywords: Sustainable Tourism Development, Local Community, Characteristics of community capacity, Capacity Building, Participation
  • Seyed Mojtaba Mahmoudzadeh, Maryam Sedaghat* Page 89
    This paper aims to analyze and explain the knowledge management and its relationship with organizational performance in the hotel industry. Knowledge is the most valuable and most strategic resource for hotels; and organizational performance is the key component to success achievement and superiority; therefore, their relationship is highly important. In this study we have used a general model of knowledge for knowledge management and EFQM model for evaluating the organizational performance. The independent variables for this study include: knowledge management, knowledge creation, knowledge storage, knowledge sharing, and knowledge application; Associated dependent variables are organizational performance, customer results, employee results, society results and key performance results. The Research method is descriptive and analytic survey. The statistical population included 140 directors and senior managers of the various parts of 4 and 5 star hotels out of which 103 people were selected for the sample. The tools applied in this study were two questionnaires based on Lickert spectrum. Data analyses were performed at two levels, descriptive and inferential statistics. For analysis of the relationship between knowledge management and Organizational performance, structural equation modeling and linear regression tests were operated. Research findings confirm the proposed conceptual model of research. The results also revealed that the most correlation lies between Knowledge management and employee results, and also the variable of Knowledge management has direct and significant effect on all organizational performance variables. Altogether, it can be concluded that the data Knowledge management with its effect on hotels, causes the improvement of their organizational performance.
    Keywords: knowledge management, organizational performance, EFQM model, 4, 5 star hotels of Tehran
  • Solmaz Seyyed Mousavi* Page 121
    Undoubtedly, any successful marketing strategy has roots in the correct market segmentation, and the tourism industry is not an exception. Although the ecotourism has become one of the major forms of the tourism industry; however, many properties of this important market has remained unknown in Iran. Given the gap between the current ecotourism market and the country’s potential,employment of correct strategies to develop ecotourism highly depends upon more understanding of the market segments. In this study, it was tried to understand the motivations of eco-tourists besides the segments in the issues of ecotourism to be identified. In this regard, adopting a two stage approach, the internal ecotourism market was segmented based on motivation, and the market properties were identified; then applicable proposals in the field of marketing, separated in clusters, were presented. Statistical population of the research comprises the internal eco-tourists visiting theAlamout region. Convenience sampling was used for choosing our respondents and a total of 246 valid questionnaires were analyzed. In the first stage, followed by cluster analysis based on motivation, three clusters were extracted: clusters of real eco-tourists, professionals and vacationers. Next, discriminant analysis was used to examine the inclination of individuals in the clusters towards eco-centric and anthropocentric dimensions. Overall, results of the discriminant analysis, with 95% of confidence, show that the membership of individuals in the cluster neither affects their inclinations towards the eco-centric nor anthropocentric dimensions. All the above statistical analyzes were performed using LISREL 8/72 and SPSS 19.
    Keywords: ecotourism, market segmentation, ecotourism market segmentation, travel motivation, Alamout region
  • Hadis Shahhosseini* Page 145
    The main purpose of this study is to identify the motivations and the degree of satisfaction of eco-tourists visiting the Qeshm geo-park. This research is operated using a combination of qualitative and quantitative. In the qualitative part,20 interviews were executed with the eco-tourists visiting the Qeshm area. The qualitative data on motivations and satisfaction of the eco-tourists was analyzed by ethnographic methods. These interviews were used to assess the motivations and the degree of satisfaction of eco-tourists in surveys. In the quantitative section, several theories including Pull and push, Crompton, expectancy-disconfirmation, exchange, Parsons, social Identity and media dependency were drawn upon to study the motivations and satisfaction of the eco-tourists. In the survey section, questionnaires were adopted and 200 numbers of them were completed by eco-tourists. Data were gathered through purposive sampling in both sections of the research. The researcher travelled to Qeshm twice and some additional interviews were also conducted with the district officials. Findings of the research depicted that the most important motivation of ecotourists for visiting Qeshm is its natural beauty. In fact, those who have visited the natural attractions of Qeshm express higher degrees of satisfaction. Results also demonstrated that the motivation for visiting natural beauties, the ecotourism activities, the duration of residence, and the academic qualifications of the individuals are factors that influence the degree of satisfaction experienced by eco-tourists.
    Keywords: eco, tourists, motivation, travel behavior, satisfaction, Qeshm geo, park
  • Zeinolabedin Rahmani, Mohammad Mehdi Parhizgar, Mohammad Taghi Amini, Yazdan ShirMohammadi* Page 183
    This paper is mainly focused on identification of the factors that influence the implementation of the tourism policies, which is inherently a complicated issue. This study is considered a fundamental research and applies survey method. The study proposed a model aimed at explaining the implementation of tourism policies. Consequently, seven major factors were identified as influencing it. These factors consist of: 1- identification of the objectives and policies of tourism 2- institutional and political factors influencing the implementation of the tourism policies 3- behavioral and personality traits of the executors 4- expertise of the executors 5- tourism policies actors 6- official and bureaucratic system influencing the complementation of the tourism policies 7- resources and tools influencing the implementation of the tourism policies. Furthermore, the indicators of the enumerated factors were analyzed and presented in the model. To identify components of the models, four rounds of Delphi method were used. Next, T-test and factor analysis were respectively operated to assess the impact of each variable and to check the validation of the model. All the required statistical analyses in this study were carried out using the Lisrel software. Results confirm that that the seven mentioned factors and their subcategories, positively impact the operation of tourism policies.
    Keywords: Tourism policy, behavior, personality of the performers, skills of performers, tourism actors, bureaucracy, policy tools
  • Esmaiel Rajabi, Hamidrezaasgari Dehabadi*, Ruhollah Kazemi Page 209
    One choice for governments in transforming and advancing their service quality, is taking advantage of information and communication technologies and e-government. Currently, the main channel of eservices presentation is the websites of organizations that offer all the services. At this point, measurement of service quality is transported from the physical environment and organizational frame to the virtual world, calling for its own new ways and indices of measurement. In this research, we look for the factors that influence the customers’ satisfaction of the e-services offered by the passenger terminals. Required data were collected from questionnaires devised by the study researchers. Subsequently, factor analysis and structural equation modelling were used for verification of the model and testing the hypotheses. Findings show that functionality, usability, and interaction of the passenger terminals’ e services affect the satisfaction of customers, and this satisfaction finally affects the intention of customers for using these e-services.
    Keywords: E, services, Functionality, Usability, Interaction, Customer Satisfaction